Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Nederlander (26) dood aangetroffen in zee Thailand

Voor de kust van Thailand is vanochtend een 26-jarige Nederlander dood gevonden. De man had een snee in zijn nek. De politie neemt aan dat hij alleen aan het zwemmen was en is geraakt door een schroef van een boot, maar houdt er ook rekening mee dat hij is vermoord en dat zijn lichaam vervolgens in zee is gedumpt, meldt de Bangkok Post.

De man werd ongeveer vijfhonderd meter voor een populair kustgedeelte van het district Kathu in de westelijke provincie Phuket gevonden. Het was toen 08.30 uur in de morgen, aldus het Engelstalige dagblad in Thailand.

Uit onderzoek concludeerde de politie dat de Nederlander ongeveer vier uur dood was. Naast de 4 centimeter grote snee in zijn nek had hij een wond op het voorhoofd die is veroorzaakt door een hard voorwerp.

De Nederlander had een zwart wetsuit aan en een waterdichte tas rond zijn nek. Daarin zaten 1850 euro, voor ruim honderd euro aan Thaise Baht en een paspoort waarmee de man geïdentificeerd is. Zijn lichaam is naar een ziekenhuis gestuurd voor verder onderzoek.