Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Rampen

De scheepsramp met de Costa Concordia herdacht

Precies een jaar geleden kapseisde de Costa Concordia voor de kust van het Toscaanse eilandje Giglio. 4200 mensen waren aan boord, 32 mensen kwamen om het leven. Op Giglio werd vandaag stilgestaan bij de scheepsramp. Nabestaanden voeren naar het wrak dat nog steeds voor de kust van het eiland ligt en gooiden bloemen in de zee. Ook werd een deel van de steen waar de Costa Concordia op vastliep terug in de zee gegooid - mét gedenkplaat. Vanavond wordt er op het eiland een minuut stilte gehouden. Om 20.45 - het moment dat het schip vorig jaar op de klippen liep.
AP / Gregoria Borgia
AP / Gregorio Borgia
AP / Gregorio Borgia
AP / Gregorio Borgia
Reuters / Tony Gentile
Reuters / Tony Gentile
Reuters / Tony Gentile
Reuters / Stefano Rellandini
AP / Gregorio Borgia
AP / Gregorio Borgia
AP / Gregorio Borgia
AFP / Alberto Pizzoli
AFP / Alberto Pizzoli
Kapitein Gregorio De Falco in de haven van het eiland Giglo. De Falco was vorig jaar aan het werk bij de kustwacht en moest tot elf keer toe kapitein Francesco Schettino verordonneren om terug te gaan naar zijn schip.
AFP / Filippo Monteforte
AFP / Alberto Pizzoli
AFP / Alberto Pizzoli
AFP / Alberto Pizzoli