Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Sexy, en toch kuis

Het laatste succesnummer uit de serie ‘oud modehuis wordt nieuw leven ingeblazen door jonge ontwerper’ is het Franse Carven. Ontwerper Guillaume Henry heeft van het bijna non-existente label in een paar seizoenen een jong, hip en verhoudingsgewijs betaalbaar modemerk gemaakt. De collectie die Carven maakte voor het eveneens Franse T-shirt en kindermerk Petit Bateau leek dan ook een gegarandeerde hit: jurkjes, sweatshirts en body’s met modieuze (witte) kraagjes voor vrouwen, een allerliefst meisjesjurkje, polo’s voor mannen en jongens. Sexy, en toch kuis: het handelsmerk van Carven. Maar blijkbaar is de naam toch niet genoeg om de best hoge prijzen (275 euro voor een tricot damesjurk, 85 euro voor een body) te rechtvaardigen. Een maand na de lancering zijn een aantal dingen, waaronder die body, al afgeprijsd. Sla uw slag.

petitbateau.nl