Dit is een artikel uit het NRC-archief

Milieu en natuur

Reuzeninktvis voor het eerst gefilmd vanuit een duikbootje

Pas voor de tweede keer zijn er filmpjes gemaakt van een reuzeninktvis (Architeuthis) in zijn natuurlijke omgeving. Het lukte een ploeg Japanse filmmakers en wetenschappers om een reuzeninktvis op een diepte van zo’n 600 meter te volgen. Ze deden dat bij de Ogasawara Eilanden, 900 kilometer ten zuiden van Japan. De inktvis is 2,70 meter lang – zijn lange voedingstentakels zijn daarbij niet bij inbegrepen. Het is daarmee een klein exemplaar.
Pas voor de tweede keer zijn er filmpjes gemaakt van een reuzeninktvis (Architeuthis) in zijn natuurlijke omgeving. Het lukte een ploeg Japanse filmmakers en wetenschappers om een reuzeninktvis op een diepte van zo’n 600 meter te volgen. Ze deden dat bij de Ogasawara Eilanden, 900 kilometer ten zuiden van Japan. De inktvis is 2,70 meter lang – zijn lange voedingstentakels zijn daarbij niet bij inbegrepen. Het is daarmee een klein exemplaar.