Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

maar twijfel over overname TNT houdt aan

Voor Bernard Bot van koeriersbedrijf TNT Express zijn het moeilijke tijden. De interim bestuursvoorzitter van TNT Express is al veel langer interim dan de bedoeling was. De Amerikaanse concurrent UPS heeft vorig jaar een bod gedaan op TNT Express. Voor Bots voorganger Christine Lombard reden om op te stappen. Maar inmiddels groeit de twijfel over de slaagkans van de overname. De Europese Commissie vreest dat de overname de concurrentie op de markt voor koeriersdiensten te veel zal beperken. Joaquin Almunia , de EU-commissaris voor mededinging, verklaarde gisteren in een interview met de Financial Times dat het „niet makkelijk” is om de gevolgen van de overname van TNT op te vangen. In reactie daalde het aandeel gisteren met 3 procent naar 8,25 euro. Ruim onder het bod van UPS dat 9,50 euro per aandeel heeft geboden. Almunia ziet mogelijkheden om zijn bezwaren te ondervangen: de verkoop van onderdelen aan FedEx. Maar wil FedEx concurrent UPS in Europa in het zadel helpen?