Kunst

Onverwachte ontmoetingen, tentoonstelling in het Tropenmuseum, Amsterdam.

NRC HandelsbladHet museum is nu niet alleen interessant door de collectie, het is zelf geschiedenis geworden. Net als het Rijksmuseum, dat ook een tamelijk hybride collectie heeft. Die geschiedenis tonen, dat wordt in Onverwachte ontmoetingen op een inspirerende manier gedaan. ***

De TelegraafIn de centrale hal van het museum zijn allerlei kunstvoorwerpen uit verschillende culturen en tijden bij elkaar gezet. Het overzicht laat zien wat er in de afgelopen 150 jaar zoal is verzameld. Niet alleen is het fascinerend om verbanden te zoeken, het museum stelt met deze selectie ook zichzelf op de proef.

de VolkskrantOok het van oorsprong volkenkundig Tropenmuseum ziet zijn toekomst in het verzamelen en tonen van hedendaagse kunst. (...) Het Tropenmuseum is – na de etnografische en de sociaal-economische fase – in zijn derde levensfase aangeland.