Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kortkolom economie

Meer omzet en winst voor Wells Fargo

Amsterdam. De grootste hypotheekverstrekker van de VS, Wells Fargo, heeft het laatste kwartaal met 4,9 miljard dollar (3,7 miljard euro) een kwart meer winst gemaakt dan eind vorig jaar. De bank verstrekte meer leningen, hoefde minder te reserveren voor afschrijvingen en maakte meer winst op investeringen. De omzet steeg 7 procent tot 21,9 miljard dollar (16,4 miljard euro). De bank verstrekte 125 miljard dollar aan hypotheken, tegenover 120 miljard vorig jaar. (Novum)

Voedselbedrijf Vion verkoopt Oerlemans

Amsterdam. Vion Food Group, een van de grootste voedselproducenten in Nederland, wil het zelfstandige onderdeel Oerlemans verkopen. Beoogde koper is het Nederlandse Baltussen Holding. Vion wil zich in Nederland enkel nog richten op varkens- en rundvlees. Oerlemans (740 werknemers) is producent van vriesgroenten, fruit en aardappelproducten, met fabrieken in Nederland en Polen. Baltussen produceert groenteconserven voor de West-Europese markt. (Novum)

Van Gansewinkel gaat aan Eneco leveren

Amsterdam. Afvalbedrijf Van Gansewinkel gaat vanaf 2014 restwarmte leveren aan energiebedrijf Eneco in de regio Rotterdam. De warmte, goed voor bijna 150.000 huishoudens per jaar, komt van de afvalenergiecentrale AVR in Rozenburg (Novum).