Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Klacht tegen Meijering

De Telegraaf en RTL Boulevard hebben een tuchtklacht ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Nico Meijering, de advocaat van Estelle Cruijff. De Telegraaf en Boulevard vinden dat Meijering de gedragsregels heeft overtreden door het „welbewust openbaar maken van feitelijk onjuiste beschuldigingen”, aldus de brief die hun advocaat aan de Orde heeft gestuurd. Daarmee zou de suggestie worden gewekt dat De Telegraaf en RTL Boulevard geen objectieve journalistiek zouden bedrijven.

Advocaat Meijering zei in NRC Handelsblad dat de vorige advocaat van Cruijff, Bram Moszkowicz, journalisten van De Telegraaf en RTL Boulevard bij herhaling tipte zodat zij een fotograaf konden sturen naar een afspraak van Cruijff en Moszkowicz. De Telegraaf en RTL Boulevard ontkennen dat en stellen dat elk bewijs ontbreekt.

Meijering: „De inhoud van de klacht is hilarisch en ik verheug mij op de reactie, maar ik moet nu eerst aan mijn werk.”