Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Kijken: geen goal van het weekend, maar wel de redding van de week

Natuurlijk is het komende maandag gewoon weer tijd voor de ‘Goal van het weekend‘. Redacteur Jules Seegers zal dan de mooiste doelpunten op een rijtje zetten. Maar keepers verdienen af en toe ook wat aandacht. En zeker deze Angelo Campos, met zijn weergaloze dubbele redding.

Keeper Campos van Peru bij de tweede van zijn dubbele redding. Foto screenshot YouTube / Serdibert

Natuurlijk is het komende maandag gewoon weer tijd voor de ‘Goal van het weekend‘. Redacteur Jules Seegers zal dan de mooiste doelpunten op een rijtje zetten. Maar keepers verdienen af en toe ook wat aandacht. En zeker deze Angelo Campos, met zijn weergaloze dubbele redding.

Goed, Campos zit er bij het uitkomen tijdens de jeugd-interland tegen Uruguay een beetje naast. Maar die fout herstelt de keeper van het Peruaanse elftal onder 20 werkelijk op fenomenale wijze.

Zijn sprint terug naar zijn doel is op zich al indrukwekkend, evenals zijn duik. Maar dat hij zich vervolgens direct weer uit het doelnet weet te worstelen en zich met gevaar voor eigen leven ook een tweede keer voor de bal gooit - en met succes -, daar moeten we simpelweg onze pet diep voor afnemen.