Dit is een artikel uit het NRC-archief

Religie

Het is nu definitief: Wilders reist in februari naar Australië

Wilders zal in Australië spreken over de gevaren van wat hij de islamisering van het Westen noemt. Foto ANP / Phil Nijhuis

Het geplande bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan Australië gaat definitief door. Dat heeft de politicus vanochtend op Twitter laten weten. Halverwege februari geeft hij lezingen in Melbourne, Perth en Sydney. Wilders zegt zich er op te verheugen.

De PVV-leider wilde eigenlijk vorig jaar al naar Australië, maar dat ging niet door toen Wilders zijn visum niet direct rond kreeg. Eind oktober liet de Australische minister van immigratie Chris Bowen weten een visum voor Wilders niet tegen te houden waarna de weg vrij was om alsnog naar Australië te gaan.

Bezoek PVV-leider in teken van islamisering westen

Wilders komt op uitnodiging van de Australische anti-islamgroepering Q Society. De groepering beschuldigde de Australische overheid er eerder van de visumaanvraag expres vertraagd te behandelen om de organisatie dwars te zitten. De PVV-leider spreekt in Australië onder meer over vrijheid, de islam en het westen. Hij zegt de strijd tegen de islamisering te zien als een internationale opdracht.