Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Galatasaray akkoord met Inter over Sneijder - speler zelf twijfelt

epa03195558 Dutch midfielder of Inter, Wesley Sneijder celebrates after scoring the 1-1 equalizer during the Italian Serie A soccer match Udinese Calcio vs FC Internazionale Milano at Friuli stadium in Udine, Italy, 25 April 2012. EPA/LANCIA
epa03195558 Dutch midfielder of Inter, Wesley Sneijder celebrates after scoring the 1-1 equalizer during the Italian Serie A soccer match Udinese Calcio vs FC Internazionale Milano at Friuli stadium in Udine, Italy, 25 April 2012. EPA/LANCIA Wesley Sneijder (hier op archiefbeeld) verkast wellicht deze winter van Inter naar het Turkse Galatasaray. Foto EPA / Lancia

Galatasaray heeft een akkoord bereikt met Internazionale over de transfer van Wesley Sneijder. Dat meldt de Turkse topclub vandaag op zijn website. De onderhandelingen met de spelmaker zelf lopen nog.

Sneijder zou pas een overgang naar Istanbul willen overwegen als interesse van Engelse topclubs uitblijft.

De 28-jarige Sneijder is bij Inter dit seizoen op een zijspoor beland, omdat hij weigert een nieuw contract tegen een lager salaris te tekenen. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakt al een tijdje geen deel meer uit van de selectie van de nerazzuri.

Hoeveel geld Galatasaray wil betalen voor de middenvelder maakte de club niet bekend. Wel zei de voorzitter van de Turkse club, Unal Aysal, in een eerder stadium van de onderhandelingen dat Sneijders transfersom, naar schatting tussen de tien en vijftien miljoen euro, omlaag moest.