Film

Les Misérables. Regie: Tom Hooper. Met: Hugh Jackman, Russell Crowe.NRC HandelsbladOndanks de populariteit van Les Misérables in het theater is het dramaturgisch gezien niet het best vertelde verhaal allertijden. Die zwakte komt in de filmversie nog meer aan het licht. ***

TrouwDe kippenvel-momenten verhinderen niet dat je de langste tijd van deze lange film volkomen overspoeld raakt door de brij van muziek en de van pittoreske Parijse armoede overlopende overvolle beelden.

Het ParoolHet begrip tranentrekker dekt niet de manier waarop in Les Misérables emoties worden opgeblazen, uitgewalst, doodgeknuppeld en om de nek gedragen. Zeker in de eindeloze tweede helft van de film zitten de werkelijk miserabelen in de zaal: de ene helft tot snot gereduceerd, de andere helft vol ongeloof dat de tijd kennelijk tot stilstand is gekomen. **