Dit is een artikel uit het NRC-archief
In beeld

Hockey

Beijing zucht onder smog

Beijing heeft last van zware smog. De stad is sinds vanochtend gehuld in een grijze nevel waardoor het zicht zeer slecht is. De autoriteiten hebben inwoners opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven. Verwacht wordt dat de smog nog zeker tot maandag aanhoudt. In grote delen van de stad werd op de smogindex een niveau van tussen de 301 en 500 gemeten. Dat houdt in dat de lucht zo gevaarlijk is dat mensen beter binnen kunnen blijven. Ook andere Chinese steden hebben last van de smog. Zo hangt er onder meer boven Tianjin en Wuhan een dikke nevel van verontreinigende lucht door een gebrek aan wind. Smog is al jaren een probleem in China door de snelheid van de industrialisatie en de explosieve groei van het aantal auto's. In het land worden bovendien maar weinig milieumaatregelen genomen.
Reuters / Jason Lee
AFP / Ed Jones
AFP / Ed Jones
Reuters / Jason Lee
AFP / Ed Jones
Reuters / Suzie Wong
AFP / Ed Jones
AFP / Ed Jones
AFP / Ed Jones
AFP / Ed Jones