Dit is een artikel uit het NRC-archief

Beurzen en beleggen

Aankoop van Dockwise door Boskalis is rond

Topman Peter Berdowski van Boskalis is het nieuwe jaar voortvarend van start gegaan. Het bod op zee-transporteur en maritiem dienstverlener Dockwise werd donderdag door de aandeelhouders goedgekeurd en vrijdag wist Boskalis prompt bijna 10 miljoen aandelen te plaatsen waarmee het AEX-fonds 320 miljoen wist op te halen. Daarmee lijkt de overname van Dockwise een formaliteit. Boskalis bezit al ruim 30 procent van de aandelen en grootaandeelhouder Hal heeft ook al ruim 30 procent van de aandelen Dockwise aangemeld bij Boskalis. En zo is Berdowski in hoog tempo bezig om het baggerbedrijf uit Papendrecht om te bouwen tot een maritiem dienstverlener. Met de havendiensten van Smit Internationale, de vorige prooi van Berdowski, en de transportschepen van Dockwise kan Boskalis oliereuzen als Shell op alle markten bedienen. Beleggers zijn er blij mee. Ondanks de emissie sluit het aandeel boven de 34 euro, net onder de hoogste koers van het afgelopen jaar.