Uitgelicht

Film

The Illusionist (Neil Burger, 2006, CZ/VS). In zijn jeugd ontmoet een zoon van een timmerman een magiër en daarna besluit Eisenheim (Edward Norton met een ringbaardje) zijn leven te wijden aan tovenarij. Vijftien jaar later komt hij oog in oog te staan met zijn jeugdliefde Sophie (Jessica Biel), die inmiddels verloofd is met een prins. Ned.3, 22.30-00.15u.

Wall Street (Oliver Stone, 1987, VS). Gedetailleerd portret van het Amerikaanse beursbedrijf anno 1987 en een leerzame les in handelen met voorkennis en in beursovervallen. Met Charlie Sheen als jonge effectenmakelaar en Michael Douglas als zijn duivelse leermeester Gordon Gekko, die zich maar één motto permitteert: hebzucht is goed.RTL5, 22.35-01.10u.

I’m Not There (Todd Haynes, 2007, VS/D). Zes acteurs gebruikte regisseur Haynes om Bob Dylan te spelen in zijn eigenzinnige biopic, onder wie Cate Blanchett. Dat is alles bij elkaar nogal een rommeltje, maar het klopt wel: als Bob Dylan iets is, is het messy. De film is nogal wisselvallig, maar trefzeker is de originele keuze uit Dylans muziek. Cate Blanchett verdiende een Oscarnominatie voor haar knappe vertolking van de controversiële Bob Dylan uit midden jaren zestig. Ned.2, 00.00-02.05u.

The Village (M. Night Shyamalan, 2004, VS). Regisseur van The Sixth Sense was zijn gevoel voor maat een beetje kwijt in deze film over een geïsoleerde dorpsgemeenschap, eind negentiende eeuw, vol raadselachtige regels en taboes. Met William Hurt, Sigourney Weaver, Joaquin Phoenix. BBC 1, 00.25-02.05u.

Informatief

De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk: Paard. Klootwijk zoekt uit wat er gebeurt met overbodig geworden paarden. Ned.2, 20.30-20.55u.

Amusement

The Graham Norton Show In zijn praatprogramma ontvangt de vrolijke presentator vanavond Quentin Tarantino om te praten over diens nieuwste film Django Unchained, de Britse acteur James McAvoy, QI-panellid Alan Davies en zangeres Emeli Sandé, die ook haar nummer Clowns zingt. BBC 1, 23.35-00.25u.

Sport

EK Schaatsen. Verslag van de eerste dag van het EK allround in Heerenveen. Met de 500 meter en 5000 meter voor mannen.Ned.1, 17.30-22.05u.

Radio

De Vrijdag van Vredenburg. Rechtstreekse uitzending. De Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Michael Schønwandt speelt de Symfonie nr. 3 van Brahms, The Treaty of Utrecht van Van Onna (wereldpremière) en het Celloconcert van Schumann. Solist: Andreas Brantelid. Radio 4, 20.02-23.00u.