Tuchtklacht Telegraaf en Boulevard tegen advocaat Estelle Cruijff

Foto Hollandse Hoogte / Elmer van der Marel Foto Hollandse Hoogte / Elmer van der Marel

De Telegraaf en RTL Boulevard hebben een tuchtklacht ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Nico Meijering, de advocaat van Estelle Cruijff. De Telegraaf en Boulevard vinden dat Meijering de gedragsregels heeft overtreden door het “welbewust openbaar maken van feitelijk onjuiste beschuldigingen”, aldus de brief die hun advocaat aan de Orde heeft gestuurd. Daarmee zou de suggestie worden gewekt dat De Telegraaf en RTL Boulevard geen objectieve journalistiek zouden bedrijven.

Advocaat Meijering zei in NRC Handelsblad dat de vorige advocaat van Cruijff, Bram Moszkowicz, journalisten van De Telegraaf en RTL Boulevard bij herhaling tipte.

“Dan verschenen er in die media foto’s en camerabeelden van de advocaat met cliënte, waarop zij helemaal niet zat te wachten.”

De Telegraaf en RTL Boulevard ontkennen dat. “Elk bewijs van deze beschuldigingen ontbreekt”, schrijven zij in de tuchtklacht.

Meijerink:

“De inhoud van de klacht is hilarisch en ik verheug mij op de reactie, maar ik moet nu eerst aan mijn werk.”

Volgens Meijerink tipte Moszkowicz niet alleen journalisten. Hij vroeg ook te veel geld aan Estelle Cruijff. Voor een aantal afspraken in het Amstel Hotel in Amsterdam bracht hij voor reizen van en naar het Amstel Hotel 1.500,02 euro in rekening. Zijn kantoor bevindt zich eveneens in Amsterdam.

Bram Moszkowicz liet al meteen weten dat de verwijten van Meijering volgens hem elke grond missen.

    • Sheila Kamerman