Taekema heeft hernia, dus casht niet in India

Taeke Taekema kent opnieuw een vervelend begin van het nieuwe jaar. De strafcornerspecialist is deze week geopereerd aan een dubbele nekhernia en kan daardoor niet meedoen aan de lucratieve Hockey India League, waar hij voor vier weken hockeyen een kleine twintigduizend euro zou verdienen. De verdediger van Amsterdam moet vier weken rust houden.

Exact een jaar geleden werd Taekema samen met Teun de Nooijer uit de Nederlandse selectie gezet. Later werden de twee teruggenomen, maar Taekema viel alsnog af voor de Olympische Spelen in Londen. Op nieuwjaarsdag twitterde hij nog blij te zijn dat 2012 voorbij is, aangezien dat jaar „#notGood” was. De interlandcarrière van de 32-jarige verdediger is bijna zeker voorbij, nu Paul van Ass tot het WK van 2014 in Den Haag bondscoach is.

De Hockey India League is een nieuw evenement, waarbij vijf teams vanaf maandag tot en met 10 februari tegen elkaar spelen. Voor de kleine competitie, die bedoeld is om het Indiase hockey te promoten, zijn diverse tophockeyers aangetrokken. De clubs hadden ieder een budget van maximaal vijfhonderdduizend euro.

Taekema zou overigens veel minder verdienen dan bijvoorbeeld Jaap Stockmann en Teun de Nooijer. De goalie van het Nederlands elftal krijgt bij Punjab Warriors bijna 52 duizend euro, De Nooijer ontvangt 66 duizend euro als een van de gezichtsbepalende spelers van het toernooi. Tim Jenniskens, voor wie bij de veiling van spelers vorige maand geen interesse was, mag Taekema vervangen bij Delhi Wave Riders. Deze franchise speelt maandag de eerste wedstrijd tegen Punjab Warriors van Stockmann.