Softwareontwikkelaar schrijft roman in een maand

Jaren ploeteren aan een manuscript? Paddy Green niet gezien. De softwareontwikkelaar uit de buurt van het Britse Blackpool schreef zijn debuutroman in een maand. 

Green baseerde het 50.000 woorden tellende The Old Terra Vitae op een kort verhaal dat hij eerder schreef.

Greens tempo werd bepaald door de deadline van een schrijfwedstrijd. Hij wilde in voorgaande jaren ook al aan de zogenoemde NaNoWriMo (National Novel Writing Month) meedoen, maar het kwam er nooit van.

In Greens schrijfmaand zijn er gek genoeg dagen voorgevallen dat er nauwelijks iets op papier kwam, maar op andere dagen ging Green naar eigen zeggen ‘ballistic’ (heel snel). Dat snelheid belangrijker was dan kwaliteit beseft Green. ‘Het was niet belangrijk een geweldige roman te schrijven, het ging er om zo snel mogelijk naar het eind te tikken.’ Zijn roman is verkrijgbaar als e-boek op Amazon.

 

    • een onzer redacteuren