Ongeluk auto en trein tussen Zwolle en Meppel - uur extra reistijd

Tussen Zwolle en Meppel is een automobilist omgekomen toen zijn wagen op een spoorwegovergang door een passagierstrein werd geschept. Reizigers tussen Zwolle en Leeuwarden moeten rekening houden met een extra reistijd van een uur.

Twitter avatar NS_online NS online Meppel-Zwolle: geen treinen door een aanrijding met een voertuig. http://t.co/z23egl7C #mpzl
Twitter avatar NS_online NS online Leeuwarden-Meppel: geen treinen Steenwijk-Heerenveen op last van de politie, http://t.co/z23egl7C #mplw

De auto werd om half acht vanmorgen aangereden. Het voertuig kwam vast te zitten onder de trein, waardoor er voorlopig geen treinen kunnen rijden, zegt een woordvoerder van de NS tegen persbureau Novum. Wat er precies is gebeurd is niet bekend. Wel is volgens de woordvoerder duidelijk dat de slagbomen van de overgang naar behoren werkten.

De passagiers van de trein zijn naar het achterste deel gebracht, omdat er benzinedampen van de auto kunnen komen en mensen daar niet in de buurt moeten staan.

NS: verstoring rond elf uur verholpen

De passagiers worden opgehaald met bussen. Ook bij Meppel en Zwolle worden bussen ingezet. Tussen Zwolle en Meppel is de verstoring naar verwachting om elf uur verholpen. Tussen Steenwijk en Heerenveen duurt de verstoring volgens de NS nog tot tien uur.

    • Mirjam Remie