Luxueuze enormofoon

De nieuwe concurrenten voor bestsellers als de iPhone en de Samsung Galaxy SIII komen eraan: fabrikanten van Android-telefoons pakken uit met een nieuwe generatie high end toestellen. Ze hebben bijna allemaal een scherm van 5 inch of groter. Sony toonde de waterdichte Xperia Z (629 euro) – mooi design en lichter dan je zou denken. Huawei, uit China, gaat nog een slag verder met de introductie van de Ascend Mate met een 6,1 inch scherm. Dat is nog groter dan de recordhouder tot nu toe, de Samsung Galaxy Note II met zijn 5,5 inch scherm. De Ascend Mate (prijs onbekend) werkt 48 uur op een volle batterij. Of die enormofoons zo handig zijn in gebruik is een kwestie van smaak. Samsung toonde geen nieuwe telefoons maar wel een bijzonder prototype van een smartphone met een gebogen scherm.