Kortkolom economie

‘Nog geen acceptabel bod op Wegener’

Amsterdam. Er is nog geen acceptabel bod gekomen op de Nederlandse uitgeverij Wegener. Dat meldt moederbedrijf Mecom vandaag. Wegener zelf maakte vandaag ook bekend dat topman Truls Velgaard medio dit jaar vertrekt. Zijn vertrek zou los staan van de onderhandelingen over de verkoop van het bedrijf. Wegener is uitgever van diverse regionale kranten , onder meer De Gelderlander, De Stentor en het Brabants Dagblad. Het bedrijf is sinds vorig jaar te koop. Mecom probeert nu delen van Wegener apart te verkopen. (Novum)

2,5 ton reiskosten voor bestuurslid AFM

Amsterdam. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aan één bestuurslid in vier jaar tijd 250.000 euro aan reiskosten vergoed voor voornamelijk woon-werkverkeer. Dat meldt de televisiezender RTL-Z vanochtend. De bestuurder woonde aanvankelijk in Limburg en werd met een chauffeur naar Amsterdam gebracht waar hij geregeld in hotels overnachtte. De betrokken bestuurder kreeg in 2012 een andere baan en werkt inmiddels niet meer bij de AFM. De AFM stelt in een reactie dat er sprake was van een individuele afspraak. (NRC)

Zorg om uitgaven lagere overheden

Den Haag. Werkgevers maken zich zorgen over de gevolgen van de Wet Houdbare overheidsfinanciën (Wet Hof). Die zou volgens VNO-NCW en MKB Nederland tot minder investeringen van gemeenten en provincies kunnen leiden omdat lagere overheden hun uitgaven moeten beperken. „Nieuwe projecten zoals wegen worden dan relatief gemakkelijk geschrapt of op zijn minst op de lange baan geschoven.” Dat schrijven de werkgevers in een brief aan de Tweede Kamer. De Wet Hof is nog niet aangenomen, maar volgens gemeenten, provincies en waterschappen zou de invoering van de wet dit jaar al leiden tot 900 miljoen euro lagere investeringen. (NRC)

Boskalis mag extra aandelen uitgeven

Amsterdam. Boskalis heeft van de aandeelhouders goedkeuring gekregen om nieuwe aandelen uit te geven. De Nederlandse baggeraar gebruikt het geld om de maritieme dienstverlener Dockwise over te nemen. De goedkeuring werd gisteren verleend op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van Boskalis, meldt de baggeraar. De baggeraar mag gedurende twaalf maanden maximaal tien procent nieuwe aandelen uitgeven. (Novum)