Glibberige bagage: op de vleugel van dit vliegtuig zat een levende python

Voor mensen met vliegangst en een fobie voor slangen was dit een rampenvlucht. Toen passagiers uit het raam keken van hun vliegtuig dat van de Australische stad Cairns op weg was naar Papoea Nieuw-Guinea, zagen ze een drie meter lange python. Ja, een python. (Met beelden.)

Het vliegtuig was al halverwege toen een vrouw de bemanning wees op de nogal bizarre gewaarwording. Een slang op de vleugel, half uit het vliegtuig hangend. De eerste reactie van mensen lag in de lijn der verwachting: ongeloof. Maar na drie keer met hun ogen knipperen zagen andere passagiers het toch ook: het lichaam van een groene lange slang dat ruw heen en weer klappert door de harde wind.

Door die harde wind moest het beest hard werken op de vleugel te blijven zitten. Dat is hem gelukt, maar de vlucht werd hem fataal. Bij aankomst was het beest dood.

Pythons zoals deze kunnen 8,5 meter lang worden. Waarschijnlijk heeft hij vanuit een struikgewas of mangroven die het vliegveld van Cairns omringen in het vliegtuig weten te kruipen. Volgens een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij vormde de python geen gevaar voor de veiligheid.

Imagine your greatest fears…

In 2006 werd het thema “slangen in vliegtuigen” al eens gebruikt voor de spannende Hollywood-thriller met de weinig verrassende titel “Snakes on a Plane”. Een dreigende stem, grimmige beelden en een angstaanjagend muziekje proberen de kijker met het idee van gevaarlijke slangen in het vliegtuig de stuipen op het lijf te jagen.

Imagine your greatest fears…
The ones that paralyze you…
The ones that render you helpless…
Now imagine them all… At once.

http://www.youtube.com/watch?v=u6Squ9a2kO4

Ook tekenfilmfiguur Johnny Bravo maakte eens iets spannends mee in het vliegtuig. Hij zag toen hij uit het raampje keek geen slang op de vleugel, maar iets dat misschien nog wel veel huiveringwekkender is: een clown.