De lach van Kate is 8,6 tand

De Britse Vogue heeft duizenden foto’s van Kate Middleton geanalyseerd. Nu weten we precies hoe lang haar mouwen zijn en hoeveel tanden je moet laten zien om te lachen ‘net als Kate’.

Als ze lacht, worden gemiddeld 8,6 tanden ontbloot. Van de honderd outfits die ze draagt, zijn er 24 overwegend blauw. En zelfs de grootte van haar krullen is nauwkeurig berekend: een gemiddelde diameter van 25 millimeter.

Door Katepedia: a study in Royal style kent de stijl van Britse prinses Kate Middleton geen geheimen meer. Voor het februarinummer van de Britse Vogue werden haar outfits geanalyseerd aan de hand van print, kleur en ontwerper. Duizenden foto’s moesten worden bekeken om te ontdekken wat haar favoriete ketting is, hoe lang de mouwen van haar jasjes zijn en hoeveel tanden je moet laten zien om ‘net als Kate’ te lachen.

De vrouw van prins William groeide in een paar jaar tijd uit van girl next door tot wereldwijd stijlicoon. Toch ging haar buurmeisjes-look nooit helemaal verloren. En dat is waarschijnlijk precies wat haar outfits zo populair maakt. In tijdschriften en op websites stikt het van de tips om je net als Kate te kleden. Bij H&M gaan vele lookalikes van haar jurkjes over de toonbank.

Vogue beschreef haar stijl als „down-to-earth glamour”. Kate en William weten volgens het blad hoe ze nuchter over moeten komen. „Maar met precies de juiste dosis glamour om er niet uit te zien zoals de Nederlandse royals.”

Een dergelijke ‘encyclopedie’ werd één keer eerder in Vogue gepresenteerd. Toen werden de outfits van koningin Elizabeth geanalyseerd. NRC