‘BNR: meer dan financieel nieuws brengen’

Na dertig jaar publieke omroep wordt Sjors Fröhlich hoofdredacteur van het commerciële BNR.

None

BNR Nieuwsradio heeft een nieuwe hoofdredacteur: Sjors Fröhlich. Zijn benoeming gaat in op 1 februari 2013. Fröhlich, die dertig jaar werkte voor de publieke omroep, volgt Paul van Gessel op die algemeen directeur wordt van RTV Noord Holland en AT5.

Werd u gevraagd voor deze baan?

„Nee, ik heb zelf gesolliciteerd. Het is eigenlijk mijn eerste echte baan. Ik heb hiervoor dertig jaar met plezier freelance gewerkt voor de publieke omroep. Ik moest wel even nadenken of ik dit echt wilde doen. Vervolgens heb ik vele gesprekken moeten voeren. Het is moeilijker om hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio te worden dan een baan als staatssecretaris te krijgen in het kabinet Rutte.”

Na dertig jaar publieke omroep gaat u nu naar een commerciële zender? Wordt dat wennen?

„Zowel bij de publieke omroep als bij BNR wordt radio op hoog niveau gemaakt. Het verschil is dat de publieke omroep uit veel verenigingen bestaat die nogal versnipperd op de zender komen terwijl ik hier kan werken op één radiostation. Dat geeft een heel fijn gevoel.”

BNR Nieuwsradio is gericht op economisch nieuws. Hoe gaat u het publiek aan u binden?

„We hebben veel financiële berichtgeving. Maar BNR moet ook andere onderwerpen behandelen zodat je ’s avonds, als je het Achtuurjournaal kijkt, niet iets nieuws hoort. Maar BNR blijft dé zender voor de financiële economische berichtgeving.”

Gaat u nu zelf nog radio maken?

„Nee. Ik heb vijf jaar geleden een operatie aan mijn stem gehad. Dat gaat goed maar ik moet voorzichtig zijn. En nu ik andere presentatoren ga beoordelen, ben ik kwetsbaar als ik zelf op de zender ben.”

    • Rosan Hollak