AGOVV uit het betaald voetbal

Een aangeslagen lid van de voetbalclub AGOVV. Foto ANP / Robin Utrecht Een aangeslagen lid van de voetbalclub AGOVV. Foto ANP / Robin Utrecht

AGOVV Apeldoorn houdt per direct op te bestaan. De eerstedivisionist besloot vandaag niet in beroep te gaan tegen het faillissement, laat de club weten.

Twitter avatar agovv AGOVV AGOVV niet in hoger beroep tegen faillissement; club verdwijnt uit betaald voetbal: Het zit er officieel op voor… http://t.co/heAdaoSA

AGOVV werd dinsdag bankroet verklaard door de rechtbank in Zutphen, omdat niet kon worden voldaan aan een belastingschuld van vierhonderdduizend euro.

De Belastingdienst had al in december het faillissement aangevraagd, maar AGOVV kreeg uitstel om met een reddingsplan te komen. Het plan van directeur Henk Timmer werd echter niet goedgekeurd. De oud-doelman had deze week toch nog goede hoop dat de club gered kon worden als hij meer tijd zou krijgen. Timmer had een investeerder gevonden die wellicht het plan had kunnen dragen om van Sportpark Berg en Bos een multifunctioneel sportcentrum te maken. De curator, die door de rechter was aangesteld, deelde vandaag echter mee dat de stekker eruit wordt getrokken, zo meldt persdienst Novum.

Afgelopen jaren financieel alle zeilen bijzetten

De Apeldoornse club moest de afgelopen jaren financieel alle zeilen bijzetten om niet onderuit te gaan. In verband met de belabberde financiële huishouding bracht de KNVB in 2010 de club al punten in mindering. AGOVV begon in 2003 al met een schuld vanwege de kosten voor terugkeer in het betaald voetbal.

AGOVV trekt bij thuiswedstrijden in de Jupiler League gemiddeld zo’n 2.000 toeschouwers. Alleen in de derby tegen Go Ahead Eagles is sportpark Berg en Bos goed gevuld. Hoewel talenten als Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli in het shirt van De Blauwen speelden, valt er tegenwoordig sportief weinig te genieten. AGOVV eindigde consequent in het rechterrijtje van de eerste divisie, op een zesde plaats in 2010 na.

    • Marije Willems