Dat is pas een origineel aanzoek: doen alsof je in een boyband zit

Printscreen van de clip 'Abascus'

Er zijn talloze manieren om iemand ten huwelijk te vragen. In een vliegtuig, een zwembad; je kan het zo gek niet bedenken of het is al eens gedaan. Een ring in een glas champagne blijft natuurlijk ook best romantisch, maar het is toch wel erg leuk als iemand er een beetje werk van maakt. Zoals deze jongen.

In het kader van de goede voornemens besloot de Australische Dean dat 2013 voor hem het jaar moest worden waarin hij zou trouwen met zijn vriendin. Klein detail, hij moest haar nog wel vragen. Dean wist dat zijn vriendin Lauren als puber een grote fan was van boybands, dus daar moest iets mee gedaan worden.

De vrienden van de inwoner van Sydney hebben de traditie om tijdens de kerst ieder jaar te kijken naar wat ze allemaal hebben beleefd; een soort eigen samengesteld jaaroverzicht. Dit keer werd dat overzicht afgesloten met een verrassing.

Dean bekent zijn vriendin dat hij eigenlijk in een heel succesvolle boyband zit, “heel succesvol is in Zuid-Amerika”, genaamd Fancy, en dat ze een enorme hit hebben ‘Abacus’ (telraam). Het nummer klinkt ook nog verbazend lekker, maar Dean heeft dan ook tien jaar in een bandje gezeten, dus helemaal toeval is dat niet. En het eind? Kijk zelf maar:

Fake een vliegtuigcrash

Dean was overigens niet de eerste die een liedje schreef. En zoals gezegd, er zijn meer originele manieren om iemand ten huwelijk te vragen. Deze is al wat ouder, maar blijft erg leuk: eerst jaagt hij zijn vriendin de stuipen op het lijf door pech te fingeren in de lucht, maar vervolgens…

    • Anouk Eigenraam