Uitstel van betaling voor Schoenenreus

Winkelketen Schoenenreus heeft vandaag uitstel van betaling gekregen. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Oost-Brabant aan persdienst Novum. De directie van de keten had het uitstel aangevraagd omdat het bedrijf in de financiële problemen is gekomen door een teruglopende omzet.

Bij Schoenenreus werken ongeveer vijftienhonderd mensen in tweehonderd filialen. In 2011 werden 6,8 miljoen paar schoenen verkocht en werd een omzet behaald van meer dan tachtig miljoen euro. De keten heeft last van de economische recessie en de toegenomen concurrentie van online schoenenwinkels. De winkels en de webshop blijven voorlopig wel open. De directie bekijkt ondertussen samen met de bewindvoerder of het bedrijf een doorstart kan maken en zo ja in welke vorm.

Het bedrijf werd in 1969 opgericht en groeide mede door een viertal overnames uit tot een van de grotere schoenenzaken van Nederland. Sinds 2003 is het bedrijf ook in België actief. In 2007 verkocht René de Vroomen, de toenmalige eigenaar van Schoenenreus, zijn bedrijf aan European Retail Shoe Company (ERSC). ERSC bestaat uit de investeringsmaatschappijen Comnaar en Synergia.

    • Marije Willems