Slecht begin voor Fyra

Prostitutes work in the Copacabana neighborhood of Rio de Janeiro, Brazil, on Sunday night, July 15, 2007. With 700,000 visitors flooding into Rio de Janeiro, the Pan American Games are a profit opportunity for prostitutes in Brazil, where their occupation is legal. They can expect a surge in business and double their usual rates, said Flavio Lenz, a spokesman for Da Vida, a group representing Rio's sex workers. Photographer: Douglas Engle/Bloomberg News. BLOOMBERG NEWS

Op het traject Amsterdam-Brussel was vorige maand de helft van de hogesnelheidstreinen vertraagd.

Amsterdam. De nieuwe hogesnelheidstrein Fyra heeft vaak vertraging. Zo’n 20 procent van de treinen op het traject tussen Amsterdam en Brussel heeft de afgelopen maand een vertraging van vijftien minuten of meer gehad. Dat maakte NS Hispeed gisteren bekend. Vooral in de eerste week van de Fyra, die op 9 december ging rijden en de eerste maand 110.000 reizigers vervoerde, waren er veel problemen. Vijftig procent van de treinen had een vertraging van meer dan 5 minuten. Volgens NS Hispeed rijdt inmiddels 71 procent van de Fyra’s op tijd. NS Hispeed wijt de vertragingen grotendeels aan opstartproblemen. NRC