Schietpartij op school in Californië - ‘zeker één gewonde’

People look at police tape outside Taft Union High School after a shooting incident in Taft, California January 10, 2013. Gunfire erupted on Thursday at a California high school in inland Kern County in a shooting in which two people were injured, county officials said, and media reports indicated the assailant had been arrested. REUTERS/Michael Long/The Taft Independent (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES De Taft Union High School is door de politie afgezet. Foto Reuters / Michael Long

In de Amerikaanse stad Taft in Californië heeft een schietpartij op een school plaatsgevonden, zo meldt persbureau AP op gezag van lokale autoriteiten.

Eén scholier werd neergeschoten is met verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in het nabijgelegen Bakersfield. Het is niet bekend hoe de scholier eraan toe is.

De schietpartij vond plaats omstreeks 09.00 uur in de ochtend. De schutter zou rond 09.20 zijn gearresteerd, melden lokale media. Volgens Ray Pruitt van de politie is de verdachte een andere scholier. Hij zou met een hagelgeweer het vuur hebben geopend. Eric Coughran van de brandweer van Kern County verklaarde dat een tweede persoon verwondingen had opgelopen. Die weigerde echter medische hulp.


Grotere kaart weergeven

Verder zijn nog geen details bekendgemaakt. Later meer.

    • Marije Willems