Man opgepakt na valse bommelding Amerikaanse consulaat Amsterdam

Een verwarde man heeft donderdagmiddag een valse bommelding gedaan bij het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein in Amsterdam. Foto ANP / Marcel Antonisse

Een verwarde man heeft vanmiddag een valse bommelding gedaan bij het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein in Amsterdam. Het consulaat werd langere tijd afgesloten. Dat heeft een woordvoerder van de politie volgens persdienst Novum gezegd.

De man liep het consulaat binnen met een zwarte sporttas en zei een bom te hebben. Hij liet de tas achter en liep vervolgens weer naar buiten. De tas is onderzocht, maar bleek geen explosieven te bevatten. De man is aangehouden. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Het Museumplein werd vanwege de bommelding uit voorzorg korte tijd afgezet, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

    • Anouk van Kampen