OM tevreden over lik-op-stuk-beleid jaarwisseling

LEIDSCHENDAM - Politiepet. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT ANP / Lex van Lieshout

Van de 1.000 aanhoudingen die tijdens de jaarwisseling zijn verricht, zijn 723 zaken binnengekomen bij het Openbaar Ministerie. Het OM zegt tevreden te zijn over de lik-op-stuk-aanpak gedurende de afgelopen jaarwisseling.

De meeste feiten betreffen belediging, vernieling, mishandeling, bedreiging en openlijke geweldpleging. Er zijn 180 mensen in verzekering gesteld. Daarvan zijn 24 personen in bewaring gesteld, aldus het OM.

Van de 723 zaken die bij het OM zijn binnengekomen, heeft het OM inmiddels al in 419 zaken - zo blijkt uit een tweede inventarisatie - bepaald hoe de zaken dienen te worden afgedaan.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zei eerder deze maand nog dat het aantal incidenten “nog altijd onacceptabel hoog” is. Opstelten benadrukte dat oud en een nieuw een feest is en hoort te zijn, en dergelijke aantallen incidenten daar niet bij horen.

    • Marije Willems