Gewonden na treinbotsing in ochtendspits Zwitserland

Een botsing tussen twee personentreinen in Zwitserland heeft een nog onbekend aantal gewonden opgeleverd. Lokale media spreken van “meer dan dertig”. Duitse ambulances zouden te hulp zijn geschoten bij reddingswerk.

Het ongeval deed zich in de ochtendspits voor in Neuhausen an Rheinfall in het Zwitserse kanton Schaffhausen. Twee treinen schampten elkaar niet ver buiten het station waardoor reizigers door de wagons heen werden geslingerd.

In elk geval zijn negen mensen in het ziekenhuis opgenomen waarvan er zes zwaargewond zijn, meldt het Zwitserse 20 Minuten. Lokale media spreken volgens AFP van meer dan dertig gewonden en bloederige taferelen in de wagons.

Onduidelijk is nog hoe de botsing tussen de stoptrein en de dubbeldekker kon plaatsvinden. De evacuatie van de gewonden duurde twee uur, weet het lokale nieuwsmedium Tages Anzeiger.


Grotere kaart weergeven

    • Jules Seegers