FNV-bonden zetten rechtszaak om pensioengat door

ROTTERDAM - Piet Hofman, een oudere werknemer van 65 jaar aan het werk als bestrater voor bestratings- en hoveniersbedrijf van Drunen BV in nieuwbouwwijk Nesselande in Rotterdam. ANP PHOTO LEX VAN LIESHOUT Een oudere werknemer van 65 jaar, aan het werk als bestrater in Rotterdam. Ook uitgetreden brandweermannen zouden massaal weer werk hebben gezocht. Foto ANP / Lex van Lieshout

Vier FNV-bonden wachten niet langer op het ministerie van Sociale Zaken en zetten een rechtszaak door. Ze willen dat het AOW-gat wordt gedicht voor mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan.

FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV Bouw en FNV Veiligheid stellen volgens de NOS dat “tienduizenden” met een strop van duizenden euro’s zitten. “Soms zelfs van 20.000 euro.”

Het ministerie werkt aan een overgangsregeling voor mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan en derhalve te maken krijgen met een gat doordat de pensioenleeftijd over twee jaar opeens is opgeschoven naar 67.

Maar de bonden zijn ontevreden over het aanbod van het ministerie en wachten niet langer af. Ze zetten een rechtszaak door voor mensen die de kosten die de verhoogde pensioenleeftijd met zich meebrengt niet kunnen opvangen.

    • Jules Seegers