Ex-neuroloog werkte in nóg een Duits ziekenhuis

Ernst J.S. was in Plattenwald arts-assistent, maar zou niet altijd onder meerderen hebben gewerkt.

Amsterdam. De lijst van ziekenhuizen waar de omstreden ex-neuroloog Ernst J.S. heeft gewerkt wordt almaar langer. Patiënten melden dat zij ook door J.S. zijn behandeld in het Bad Friedrichshalle Krankenhaus in Plattenwald, zo schreef de Duitse krant Die Heilbronner Stimme gisteren.

Een woordvoerder van het ziekenhuis wil in de krant niet reageren. Volgens het dagblad zou J.S. in Plattenwald als arts-assistent hebben gewerkt. Maar dat gebeurde volgens patiënten niet altijd onder de verantwoordelijkheid van meerderen.

Het is het zoveelste ziekenhuis waar de ex-neuroloog aan de slag kon nadat hij uit Nederland vertrok. Het ziekenhuis maakt ook deel uit van de SLK-klinieken, net als het ziekenhuis in Heilbronn waar J.S. vorige week werd ontslagen nadat bekend werd dat hij daar werkte. Vervolgens werd bekend dat hij in 2010 en 2011 ook werkzaam was in Worms als arts-assistent. Eerder bleek J.S. al te hebben gewerkt in Bad Fredeburg (2006), Bad Laasphe (2007) en Nienburg (2010).

De aan medicijnen verslaafde J.S. werd in 2003 ontslagen door het Medisch Spectrum Twente omdat hij daar tientallen verkeerde diagnoses heeft gesteld. J.S. vertelde patiënten dat ze alzheimer, parkinson of multiple sclerose hadden, terwijl dit niet zo was. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem in totaal van 21 strafbare feiten. Deze zaak tegen hem loopt nog. NRC