BNR wijst Sjors Fröhlich aan als nieuwe hoofdredacteur

Sjors Fröhlich begint bij BNR aan zijn eerste radiojob voor een commercieel station. Foto ANP / Freek van Asperen

Radiodier Sjors Fröhlich gaat aan de slag als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Per 1 februari volgt hij Paul van Gessel op die zoals bekend algemeen directeur wordt bij RTV Noord Holland en AT5. Fröhlich ontwikkelde en presenteerde radioprogramma’s als Cappuccino en Stand.NL.

De geboren Enkhuizer is al sinds 1982 actief in het landelijke radiolandschap. Hij werkte onder meer voor de NOS en de NCRV. Veel luisteraars kennen zijn stem van de acht jaar verslaggeving van de Tour de France; een bezigheid die hij in 2007 moest opgeven vanwege stemproblemen.

In de jaren 90 brak Fröhlich als radio-dj door met het programma ‘The Magic Friends’ op 3FM. Vanaf 1996 ging hij zich meer toeleggen op de journalistieke tak van het radiomaken.

Voor zijn presentatiewerk bij Stand.NL en Cappuccino ontving Fröhlich drie keer de Marconi Award.

    • Jules Seegers