Bom ontploft in Tel Aviv - ‘meerdere gewonden’

In Tel Aviv is een auto geëxplodeerd, melden verschillende persbureaus. Er zijn ‘meerdere gewonden’. Vermoedelijk gaat het om een poging tot afrekening in het criminele circuit.

Printscreen. Bij een bomaanslag op een auto in Tel Aviv zijn meerdere gewonden gevallen. Waarschijnlijk gaat het niet om een terroristische aanslag.

In Tel Aviv is een auto geëxplodeerd, melden verschillende persbureaus. Er zijn ‘meerdere gewonden’. Vermoedelijk gaat het om een poging tot afrekening in het criminele circuit.

Volgens persbureau AP heeft de politie laten weten dat er “sterke aanwijzingen” zijn voor een gebeurtenis die verband houdt met de georganiseerde misdaad. Ook Ben Hartman van de Jerusalem Post meldt dat:

Twitter avatar Benhartman Ben Hartman Police saying #Telaviv explosion was in a car, appears to be criminal, not terrorist at moment #Israel #Jpost

De woordvoerder van de politie kon politiek geweld nog niet definitief uitsluiten.

De explosie vond plaats in de buurt van het ministerie van Defensie.

De auto, een Mazda, vloog na de explosie meteen in de brand. Een lege bus werd ook geraakt door de explosie. Een woordvoerder van de hulpdiensten zei dat er in eerste instantie zeven tot tien gewonden zijn.

Dan Williams, correspondent van Reuters in Israël meldt:

Twitter avatar DanWilliams Dan Williams Tel Aviv blast apparently took place in car, near a bus; between 7-10 casualties - Israeli ambulance service

Poppel meldt op basis van de Israëlische krant Haaretz:

Twitter avatar mpoppel Michael van Poppel Haaretz: Tel Aviv blast was caused by a motorcycle, destroying a car and damaging a nearby bus with no passengers

Volgens de krant werd de bom tot ontploffing gebracht door een motorrijder en zou deze gericht zijn op de crimineel Nissim Alperon, op wie al meerdere moordaanslagen zijn gepleegd. Alperon overleefde gisteren nog een achtste aanslag op zijn leven toen een bom in zijn auto ontplofte nadat hij de auto al had verlaten.

Meer volgt

    • Anouk Eigenraam