'Wij zoeken naar een win-winsituatie'

Henk Seij

Functie: algemeen directeur van Desenco Group, dat organisaties begeleidt bij verandering van huisvesting

,,We draaien een topjaar. Bedrijven willen in deze tijd kosten besparen en hebben vaak minder kantoorruimte nodig door een reorganisatie. Daar komt bij dat er veel kantoren leeg staan, dus zijn verhuurders meer dan ooit bereid te zoeken naar oplossingen die voor beide partijen tot een win-winsituatie kunnen leiden: als het einde van een huurcontract in zicht komt, zo’n twee tot drie jaar voor het einde, gaan wij voor een bedrijf praten met de verhuurder. In ruil voor verlenging van het contract gaat de huurder bijvoorbeeld minder vierkante meters huren. Zo betaalt het bedrijf minder huur en heeft de verhuurder, die bang is voor leegstand, zicht op verlenging van zijn inkomsten. Het afgelopen jaar hebben we onder meer de Vereniging van Banken, ProRail, de Orde van Advocaten en de Orde van Accountants geherhuisvest. Voor volgend jaar zit de opdrachtportefeuille al aardig vol. Desenco heeft nu vijftien werknemers, maar we hebben extra mensen nodig: bedrijfskundigen, financiële mensen en bouwkundigen. Nee, bij ons is ontslag wegens de crisis niet aan de orde.

    • Friederike de Raat