'Werknemers kunnen bij mij hun verhaal kwijt'

Hilda Lemaire

Functie: directeur van trainingsbureau Weten en Kunnen

„De crisis levert mij werk op. Ik begeleid werknemers die gedwongen een verandering moeten ondergaan, zoals ontslag of overplaatsing. Een goed bedrijf laat werknemers daarbij begeleiden, ook om ziekteverzuim te voorkomen. Ik help om die overgang soepeler te laten verlopen. Dat heb ik inmiddels bij drie organisaties gedaan: een bank, een onderwijsinstelling en de politie. Zo’n traject duurt in groepsverband een paar dagen of, op individuele basis, tien gesprekken. Het gaat erom dat mensen hun verhaal kwijt kunnen, mogen vertellen over hun angsten en onzekerheden. Die vertel je liever niet aan je collega’s. Mensen houden zich groot in zo’n veranderingsproces, ze willen zo sterk mogelijk overkomen. Verder kijk ik hoe mensen zich hierdoor voelen. Gefrustreerd? Verdrietig? Ik leer ze hoe ze er krachtiger uit kunnen komen. Door die begeleidingstrajecten heb ik zakelijk een goed jaar gehad. Ik merk niet dat werkgevers terugschrikken voor de kosten. Zolang bedrijven bereid zijn te betalen voor die begeleiding, zal de crisis mijn bedrijf niet snel treffen.”

    • Friederike de Raat