Sneijder: Inter praat met Turken

Galatasaray is geïnteresseerd in Inter-speler Wesley Sneijder. Voorzitter Unal Aysal van de Turkse voetbalclub heeft maandag met zijn Italiaanse collega Massimo Moratti onderhandeld over een mogelijke overgang van de bij Inter op een zijspoor geraakte Nederlander.

Op het tv-kanaal van de club spreekt de voorzitter van „een positief gesprek”. Hij verwacht „binnen enkele dagen duidelijkheid te hebben”. Aysal zegt wel dat Sneijders transfersom [naar schatting tussen de tien en vijftien miljoen euro] omlaag moet. „Als Intern akkoord gaat met ons bod, kan de transfer beklonken worden.”

Sneijder ligt in de clinch met de clubleiding van Inter over zijn contract. De aanvoerder van het Nederlands elftal weigert in Milaan een nieuwe, verlaagde verbintenis te tekenen en wordt daarom door coach Stramaccioni niet meer geselecteerd.

In De Telegraaf reageert Sneijders zaakwaarnemer Søren Lerby weinig opgewonden over het nieuws uit Istanbul. „Elke dag is er wel een nieuwe club voor Wesley. Ik heb besloten helemaal nergens op te reageren.”

Samuel Armenteros verruilt Heracles uit Almelo voor Anderlecht. Dat meldt het zelfde ochtendblad vandaag. De aanvaller zou in principe komende zomer naar Brussel vertrekken, maar mogelijk probeert Anderlecht-trainer John van den Brom de 22-jarige Zweedse spits deze maand al in te lijven. „Anderlecht is een prachtige club met een trainer die me graag wil hebben”, zegt Armenteros.