Shortlist Charles Taylor Prize bekendgemaakt

Vijf Canadese schrijvers van literaire non-fictie genomineerd.

Carol Bishop-Gwyn (The Pursuit of Perfection: A Life of Celia Franca), Tim Cook (Warlords: Borden, Mackenzie King, and Canada’s World Wars), Sandra Djwa (Journey with No Maps: A Life of P.K. Page), Ross King (Leonardo and The Last Supper) en Andrew Preston (Sword of the Spirit, Shield of Faith: Religion in American War and Diplomacy) zijn genomineerd voor de Charles Taylor Prize voor literaire non-fictie. Dat is zojuist bekendgemaakt.

Voor de jaarlijks uitgereikte prijs komen alleen Canadese auteurs in aanmerking. Er is een bedrag van 25.000 dollar aan verbonden. De prijs is opgericht ter nagedachtenis aan Charles Taylor (1935-1997), een Canadese journalist.

 

    • een onzer redacteuren