Omgeving gevangenis Middelburg afgesloten om ‘serieuze dreiging’

Archieffoto van de penitentiare inrichting Torentijd in Middelburg. Foto ANP / Ruud Hoff

De politie heeft vanmiddag de omgeving van de gevangenis Torentijd in Middelburg afgezet vanwege een incident. De burgemeester van Middelburg zei dat tegen een gedetineerde een “serieuze bedreiging” is geuit. De wegen rondom de gevangenis werden korte tijd “uit voorzorg” afgesloten.

Twitter avatar HaraldBergmann Harald M. Bergmann Door serieuze bedreiging tegen gevangene-Torentijd zijn aantal wegen tijdelijk afgesloten Excuses voor ongemak. Hopen snel weg vrij te maken

Een politiewoordvoerder ontkende geruchten op Twitter dat complete chaos zou zijn uitgebroken in het cellencomplex aan de Torenweg en dat een bewaker is neergeslagen. Ook was er volgens de politie geen sprake van een gijzeling of mogelijke ontsnapping. De politie komt later met meer informatie over wat er aan de hand was.

Twitter avatar politiezld Politie Zeeland #Middelburg #Torenweg Geruchten over mogelijke gijzeling/ontsnapping PI Torentijd zijn ONJUIST. Afsluiting wegen uit voorzorg incident.

Een arrestatieteam, bestaande uit agenten met kogelvrije westen en zware wapens, stond uit voorzorg paraat. Een aantal agenten werd op het dak van het complex geisgnaleerd. Ook vloog er een politiehelikopter boven de gevangenis en staan er zo’n tien politieauto’s rond het complex.

Leerlingen van ROC Zeeland, vlak naast de gevangenis, moesten voorlopig binnen blijven. De woordvoerder van de politie benadrukte tegenover persbureau Novum dat de bedreiging niets met de school te maken had. Omwonenden hoefden niet binnen te blijven.

Uit gegevens van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat gevangenis Torentijd plaats biedt aan 233 mannelijke gedetineerden.

    • Pim van den Dool