Miljoen Syriërs zonder voedselhulp

A boy holds pita bread as others stand in line outside a bakery in Aleppo in this December 21, 2012 file photo. As government forces fight on in parts of Aleppo, in large areas that have been under rebel control for six months or more complaints are getting louder about indiscipline among the fighters, looting and a general lack of security and necessities like running water, bread and electricity to areas that have been pounded by tanks and hit by Syria President Bashar al-Assad's air strikes. To match Insight SYRIA-CRISIS/REBELS REUTERS/Ahmed Jadallah/Files (SYRIA - Tags: SOCIETY CONFLICT CIVIL UNREST) REUTERS

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties zegt dat het niet in staat is om naar schatting een miljoen Syriërs met honger van voedsel te voorzien. Het land is simpelweg te onveilig om een goede distributie te kunnen garanderen. Eigenlijk zouden 2,5 miljoen mensen in het door oorlog verscheurde land hulp moeten ontvangen, maar dat lukt volgens de VN maar bij 1,5 miljoen mensen. Dat komt bijvoorbeeld doordat de haven van Tartous niet te gebruiken is voor de aanvoer van voedsel. En die haven is juist voor groot belang voor de bevoorrading van ’s lands zwaarst getroffen gebieden. Daarnaast heeft de VN hun medewerkers uit een flink aantal steden moeten terugtrekken. AP