Kortkolom sport

Katusha krijgt geen wildcard voor de Giro

Milaan. Katusha krijgt geen wildcard voor de Ronde van Italië. De Russische ploeg was daarvan afhankelijk omdat de internationale wielerunie UCI geen licentie voor de World Tour had verstrekt. Voor Katusha rijdt onder anderen Joaquin Rodriguez, die vorig jaar achter de Canadees Ryder Hesjedal als tweede eindigde in het algemeen klassement. De Spanjaard won vorig seizoen onder meer twee Giroritten, drie etappes in de Vuelta, de Waalse Pijl en de Ronde van Lombardije. Hij zou zijn contract willen ontbinden in Rusland en al akkoord zijn met een ander team. Katusha is bij het mondiale sporttribunaal CAS in beroep gegaan tegen het UCI-besluit om de ploeg geen licentie te verstrekken. De wielerunie heeft niet bekendgemaakt wat de beweegredenen zijn. Het lijkt om ethische criteria te gaan; Katusha wordt in verband gebracht met doping. De Nederlandse teams Blanco Pro Cycling (voorheen Rabobank), Vacansoleil en Argos-Shimano zijn zeker van deelname aan de 96ste editie van de Giro, die begin mei begint in Napels. (Novum)

Sijsling in Auckland ten onder tegen Haas

Auckland. Tennisser Igor Sijsling heeft de kwartfinales van het ATP-toernooi van Auckland vandaag niet weten te bereiken. De als derde geplaatste Tommy Haas versloeg de Nederlander met 6-3 en 6-4. In de eerste ronde was Sijsling nog te sterk voor zijn landgenoot Robin Haase. De Duitser Haas, ooit de nummer twee van de wereld, was in de eerste set op alle fronten sterker dan Sijsling, die geen breakkans creëerde. In de tweede set wist de Nederlander zijn enige breakkans wel te verzilveren, maar leverde hij zijn eigen service tweemaal in. Het evenement in Auckland dient als voorbereiding op de Australian Open. Thiemo de Bakker is de enige van de vier Nederlandse tennissers die nog in het kwalificatietoernooi voor de Australian Open zit. Hij versloeg vandaag in de eerste voorronde van de Oekraïner Oleksandr Nedovjesov: 6-3 en 6-4. Robin Haase, Igor Sijsling, Arantxa Rus en Kiki Bertens zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi dat komende maandag begint. (NRC)

PSV’er Pieters maakt in Thailand rentree

Bangkok. Voetballer Erik Pieters heeft gisteren in een vriendschappelijke wedstrijd in Bangkok zijn rentree gemaakt voor PSV. De 24-jarige verdediger deed negentig minuten mee tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de Thaise club Muangthong United. Pieters stond sinds mei aan de kant met een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje. De veertienvoudige international moest onder meer het EK in 2012 missen. (Novum)

Aston Villa verliest van vierdeklasser

Amsterdam. De finale van de League Cup is voor Aston Villa nog ver weg. De club uit de Premier League verloor gisteren de heenwedstrijd in de halve finales met 3-1 bij Bradford City, de laatste jaren afgezakt naar de vierde profdivisie in Engeland. Voor Villa, zonder de geblesseerde Nederlandse aanvoerder Ron Vlaar, lijkt winst in de League Cup de enige manier om zich te plaatsen voor de Europa League. (NRC)