Kortkolom binnenland

Quote 500-bende brak in bij Heinsbroek

Den Haag. De inbrekersbende die tientallen miljonairs door het hele land beroofde, sloeg onder meer toe bij voormalig minister van Economische Zaken Herman Heinsbroek (LPF). De dieven stalen in november 2011 uit zijn woning in Naarden onder meer dure sieraden en voor 3.500 euro aan buitenlands geld. De groep inbrekers uit de Haagse Spoorwijk gebruikte de Quote 500 om te bepalen waar ze hun slag het beste konden slaan. De politie heeft in totaal twintig verdachten aangehouden. Heinsbroek werd in 2006 opgenomen in de Quote 500-lijst, met een geschat vermogen van 164 miljoen euro. Hij zat in 2002 in het kabinet-Balkenende I. (Novum)

Grote hoeveelheid drugs in Limburg

Tienray. De politie heeft in het Limburgse Tienray een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. In een woning werden in totaal tien kilo amfetamine, twintig kilo gedroogde henneptoppen en ruim duizend xtc-tabletten gevonden. Dat meldde de politie, die de vondst deed na een anonieme tip. Op het moment van de inval was niemand in de woning aanwezig. (Novum)

Explosie op centrale in aanbouw Eemshaven

Eemshaven. Op een bouwplaats van de energiecentrale van RWE/Essent in Eemshaven heeft gisteren aan het einde van de middag een explosie plaats gevonden. Volgens de brandweer ging het om een explosie in een schakelkast. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer dacht naar aanleiding van de eerste meldingen dat sprake was van een grote brand, vooral gezien de rookontwikkeling. Ter plaatse bleek echter dat er geen brand woedde. De brandweer onderzoekt wat er precies is gebeurd. De energiecentrale, die op poederkool en biomassa gaat draaien, moet volgend jaar af zijn. Vorige maand werd de bouw nog stilgelegd na een bommelding. (Novum)

8 jaar cel geëist voor geweld tegen politie

Roermond. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren in de rechtbank te Roermond acht jaar cel geëist tegen een 60-jarige man uit het Limburgse Haelen, voor het gooien van molotovcocktails naar agenten. De man ging in juni door het lint toen de politie een illegaal geplaatst hek voor zijn huis wilde verwijderen. De Limburger overgoot ook een agente met benzine en dreigde met een handboog. Daarna sloeg de man op de vlucht. Toen hij ’s avonds terug naar zijn huis ging, hield de politie hem aan. Justitie verdenkt de man van poging tot doodslag, zware mishandeling en bedreiging. (Novum)

Prostituee vermoord in Groningen

Groningen. Een 43-jarige prostituee is gisteravond in Groningen door geweld om het leven gekomen. Het lichaam van de vrouw werd kort voor middernacht aangetroffen in een pand in de rosse buurt van Groningen, meldde de politie vandaag. De dader is voortvluchtig. Voor het pand werd een mes aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. (Novum)