Kijktips

Film

Hollow Man (Paul Verhoeven, 2000, VS/D).

Destijds geavanceerde speciale effecten kenmerken kille griezelfilm van Verhoeven. Kevin Bacon als geleerde die even onzichtbaar als kwaadaardig wordt dankzij een serum van Elisabeth Shue.RTL7, 20.30-22.40u.

Mean Girls (Mark Waters, 2004, VS).

Highschoolfilm onderscheidt zich van genregenoten door een verfrissend cynische ondertoon. Alle pubers zijn zelfzuchtige krengen. Met tienerster Lindsay Lohan als Cady, een meisje dat in de Afrikaanse jungle werd opgevoed en dieren logischer vindt dan mensen, maar al snel ontdekt dat de wetten van de jungle ook gelden op de middelbare school. Ook met Tina Fey, die ook meeschreef aan het scenario. RTL5, 20.30-22.30u.

Informatief

Tod nach Abschiebung - Wadim.

Documentaire over het korte leven van Wadim K., die in Duitsland opgroeide, naar school ging, Duitse vrienden had en zich Duitser voelde. Zijn Russischtalige ouders waren in 1992 uit Letland naar Duitsland gevlucht, maar een verblijfsvergunning werd hen geweigerd. Na dertien jaar gedogen, asielzoekerscentra en arbeidsverboden werd een poging gedaan het gezin uit te zetten. Daarbij sneed moeder haar polsen door, werd vader gearresteerd en de achttienjarige Wadim in zijn eentje naar Letland gestuurd – een land dat hij zich nauwelijks kon herinneren. Vijf jaar knokte Wadim voor zijn bestaan; in januari 2010 maakte hij een eind aan zijn leven. Hij werd 23 jaar. ARD, 22.45-00.15u.

Holland Doc: Kumaré.

Amerikaanse filmmaker van Indiase afkomst Vikram Gandhi besluit als experiment goeroe te worden. Al gauw heeft hij een groep volgelingen. Maar hoe dieper die ingaan op de voor hen spirituele ervaringen, hoe groter Vikrams gewetensnood wordt. Hoe redt hij zich hier uit?Ned.2, 23.00-00.00u.