Ik wil graag schrijven én coördineren

Kandidaat

Naam: Liselotte Klitsie (33)

Is: contentmanager/bureauredacteur bij een uitgeverij

Werkloos vanaf: 1 februari 2013

Wil een baan als: communicatiemedewerker

Salariseis: 3.100 euro bruto per maand

Pogingen om werk te vinden: Afgelopen maanden elke week minstens één sollicitatiebrief gestuurd en mensen in haar netwerk benaderd.

Pitch

„Na mijn studie Engels heb ik tien jaar lang bij een ondertitelingsbureau gewerkt. Naast het ondertitelen zelf vertaalde ik er teksten en deed ik de eindredactie. Hartstikke leuk, maar het bedrijf ging helaas failliet en ik verloor mijn baan.

„De financiële crisis speelt me ook nu weer parten. Eind januari loopt mijn huidige contract af als contentmanager en bureauredacteur bij een uitgeverij met veel internationale klanten. Daar heb ik onder andere een aantal online magazines opgezet voor Volkswagen. Ik dacht mee over de inhoud, schreef en redigeerde teksten en stuurde vormgevers en redacteuren aan. Ik sta bij mijn collega’s bekend als een harde werker die goed het overzicht kan bewaren en hoofd- en bijzaken van elkaar kan onderscheiden.

„Het liefst zou ik een baan willen als communicatiemedewerker. Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat die functie alles in zich heeft wat ik leuk vind. Ik hou heel erg van taal, maar stort me liever niet de hele dag op een tekst. De combinatie van schrijven, coördineren en nadenken over beleid ligt me heel goed.

„Daarom volg ik naast mijn werk een opleiding hbo communicatie en solliciteer ik op communicatiefuncties. Ik heb het idee dat ik vaak bij voorbaat al word afgewezen omdat de functie ‘communicatiemedewerker’ niet op mijn cv staat en ik mijn studie nog niet helemaal heb afgerond. Dat is onterecht, want ik heb al veel ervaring op dat gebied, zij het onder een andere noemer. Als ik de gevraagde competenties lees, kan ik die allemaal afvinken.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Liselotte Klitsie? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans