Wapendebat (en geschreeuw) in de VS gaat door - zie dit bizarre interview

Na de schietpartij in Connecticut ging CNN-presentator Piers Morgan flink uit zijn dak tegenover voorstanders van de Amerikaanse wapenwet. Er volgde een petitie om Morgan het land uit te zetten. Iniatiefnemer was Alex Jones, radiopresentator en ook voorstander van wapens. Maandag zat Jones bij Morgan – en dat leverde dit verhitte interview op.

Morgan-Jones

Na de schietpartij in Connecticut ging CNN-presentator Piers Morgan flink uit zijn dak tegenover voorstanders van de Amerikaanse wapenwet. Er volgde een petitie om Morgan het land uit te zetten. Iniatiefnemer was Alex Jones, radiopresentator en ook voorstander van wapens. Maandag zat Jones bij Morgan - en dat leverde dit verhitte interview op.

Dit is deel 1, waarin Morgan en Jones het hebben over de petitie om eerstgenoemde (die Brits is) het land uit te krijgen. Morgan probeert daarna Jones te laten zeggen dat er in de VS vele keren meer slachtoffers vallen door wapengebruik dan, bijvoorbeeld, in Engeland. Maar het gesprek loopt dan al helemaal uit de rails. Vooral rond 2:15 - 2:30 wordt er serieus geschreeuwd. Jones waarschuwt dat Amerika zonder wapens in de handen valt van ‘de buitenlanders’.

Twitter avatar piersmorgan Piers Morgan So @RealAlexJones still trending worldwide following our ‘interview’ - the best advert for gun control yet. #CNN

En deel 2, waarin Piers na de onderbreking probeert om weer een kalm gesprek op gang te krijgen. Dat lukt niet, de twee mannen blijven langs elkaar heen praten. Jones komt met een complottheorie over 11 september en - oh ja, ook dat nog - maakt het Britse accent van Morgan belachelijk (rond 5:40). Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat het 14 minuten durende interview eindigt zonder dat de twee ook maar een centimeter dichterbij wederzijds begrip zijn.

Twitter avatar rickygervais Ricky Gervais @piersmorgan so glad you didn’t interrupt Alex’s “Show the world how mad I am in shortest possible time” world record attempt. Hilarious.

Gelukkig is er ook nog ruimte voor humor. Bij talkshowhost Conan O’Brien:

    • Peter Zantingh