Meer dan vijftig gewonden op veerboot na botsing in New York

Hulpverleners dragen een gewond geraakte passagier weg na het ongeluk met de veerboot in Manhattan. Foto AP / Mark Lennihan

Een veerboot is vanochtend lokale tijd op een aanlegsteiger gebotst in de haven van Manhattan. Bij het ongeluk vielen volgens de lokale autoriteiten meer dan vijftig gewonden. De veerboot raakte bij het incident beschadigd.

Volgens persbureau AP raakte één persoon bij het ongeluk ernstig gewond aan het hoofd hoofd. De persoon zou in levensgevaar verkeren.

De veerboot, met 343 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord, ramde de steiger bij het afmeren rond kwart voor negen lokale tijd. Een deel van de romp scheurde open. Over de reden van de botsing is nog niets bekend. De veerboot is een populair vervoermiddel voor forenzen in Manhattan.

Op beelden van lokale tv-zenders was te zien hoe gewonden per brancard van de veerboot werden gehaald. Op de kant lag een aantal gewonde mensen onder dekens, terwijl ze in afwachting waren van ambulancemdewerkers.

‘Mensen lagen overal, onder het bloed’

Een passagier vertelde aan AP dat de passagiers op het moment van het ongeluk over elkaar heen vielen en begonnen te schreeuwen en te huilen. Een andere passagier vertelde tegen de New York Daily News dat de passagiers niet weten wat er gebeurd is. “De boot raakte iets en we vlogen door de lucht. Mensen lagen overal, onder het bloed.”

    • Pim van den Dool