De kunst van overtuigen

Boek

IJs verkopen aan eskimo’s

Pacelle van Goethem, 19,50 euro

Daar sta je dan, met een te duur prul in handen. Of met een doos tijdens een rotverhuizing van een vage kennis op zondagochtend. Hoe heeft me dit kunnen gebeuren, vraag je je af. Waarschijnlijk ben je onder invloed geweest van een rasverkoper. Sommige mensen kunnen daadwerkelijk ijs aan eskimo’s verkopen. En dat doen ze echt niet alleen met hun mooie blauwe ogen. Overtuigingskracht is een kunst die te leren valt. Pacelle van Goethem heeft de kunst van het overtuigen hoofdthema van haar werk gemaakt. Ze schreef er het boek IJs verkopen aan eskimo’s over. In 2009 al, maar de laatste jaren zijn er meer overtuigende types opgestaan en is er ook meer bekend over het onderwerp. Vandaar dat Van Goethem haar boek heeft herzien. Waarom zou je ijs vier jaar nadien immers niet nog eens aan eskimo’s verkopen?