buzz

This film image released by Sony Pictures shows Daniel Craig as James Bond, left, and Judi Dench as MI6 head M, in a scene from the film "Skyfall." Dench has been the Bond matriarch: the strong-willed, no-nonsense mainstay of feminine authority in a movie franchise that has, more often than not, featured slightly more superficial womanly traits. In "Skyfall," Dench isn't just dictating orders from headquarters, but is thrown directly into the action when a former MI6 agent, played by Javier Bardem, is bent on revenge against her. (AP Photo/Sony Pictures, Francois Duhamel) AP

BB wil ook Rus worden

Bij al het rumoer rond Gérard Depardieu ging bijna verloren dat behalve Obelix een tweede Franse filmlegende zegt Russisch staatsburger te willen worden: Brigitte Bardot. De extreem-rechtse seksbom in ruste wond zich vrijdag danig op om de behandeling van twee circusolifanten, Baby en Nepal, die in Frankrijk een preventief spuitje kregen omdat ze besmet waren met tuberculose en een gevaar voor de volksgezondheid vormden. Het duo van circus Pinder was veilig opgeborgen in een dierentuin sinds in 2010 tbc was geconstateerd. Russen staan overigens niet bekend om hun dierenliefde.

Homofobie?

Filmmaker Steven Soderbergh, die vorig jaar ook de homogemeenschap aangenaam verraste met zijn lowbudgethit over mannenstrippers Magic Mike, klaagt deze week dat niemand 5 miljoen dollar op tafel wilde leggen voor zijn biografische film over entertainer Liberace. Zelf met Michael Douglas en Matt Damon als hoofdrolspelers vonden financiers het script „te gay”, aldus Soderbergh op website The Wrap. „Niemand wil hem maken. We hebben iedereen in de stad bezocht.” En dat was na het succes van Brokeback Mountain, een film die volgens Soderbergh „veel minder grappig is”. Behind the Candelabra, gebaseerd op een boek van Liberaces minnaar, is nu een televisiefilm geworden voor HBO. Soderbergh zegt daarover niet teleurgesteld te zijn. Na zijn thriller Side Effects is dit voorlopig Soderberghs laatste film: daarna gaat de veelfilmer met sabbatical.

‘Men in Black III’ het foutst

Een kleine groep filmliefhebbers kamt films uit op blunders, inconsistenties en continuïteitsfouten. Een buitenaards monster dat dapper door vecht, al werd zojuist het hart uit zijn lijf gerukt. James Bond die in ijswater valt, maar een minuut later kurkdroog is. Volgens de website moviemistakes.com, die ze telt, is Men in Black III in 2012 foutenkampioen met 63 bloopers, gevolgd door Skyfall (36 fouten), The Dark Knight Rises (24), The Amazing Spider-Man (24) en The Avengers (22). Een lachertje naast de de 395 fouten van Apocalypse Now of de 270 fouten van Star Wars, maar die worden al heel wat jaren langer met de stofkam bewerkt.